Shopping Cart

✓ GRATIS Servicepakket bij aankoop nieuwe fiets    ✓ IN3 keer betalen, 0% Rente

polderrace

1e Van der Linde Polderrace!

polderrace

Polderrace

Afgelopen dinsdagavond  is de Van der Linde Polderrace begonnen met de eerste wedstrijd aan de Stichtse Kant in Almere. Onder prachtige omstandigheden gingen er 2 grote pelotons van start.
Wij als sponsor hadden gevraagd of er mensen in ons tenue wilde meerijden, daar werd massaal op gereageerd. Uiteindelijk hebben wij een selectie gemaakt van renners en rensters met ervaring en voor wie een wedstrijd nog helemaal nieuw is.
In de B groep stonden de gastrenners; Danielle Spoelder, Krista Heijne, Roy Mulder, Dionne Noordhof, en Marten Visser aan de start.
In de A groep reden; Vincent Weening, Glenn Wesseling en Danny Sijtzel mee.
In de B-groep werd er meteen flink doorgereden. Al snel brak de groep in een aantal stukken. Goed was te zien dat er renners waren, die al wat kilometers in de benen hadden en renners die nog aan het begin stonden. Het was flink doorbijten. De mooiste reactie kwam van Krista, die voor het eerst meedeed: “Poe dat was afzien, maar ook ontzettend leuk. Ik kom volgende week zeker weer!” Winnaar werd in de B-groep Erik Beekman.  Als derde kwam Roy Mulder over de streep,  een keurige derde plek voor een Van der Linde renner. Zijn reactie na afloop; “Kan ik volgende week niet met de A rijders meedoen?” Aan motivatie geen gebrek bij Roy.

De A-groep bleef in eerste instantie goed bij elkaar. Je kon goed zien dat hier de wat meer getrainde renners zaten. Het tempo lag flink hoog, het eerste half uur dik boven de 40 gemiddeld, de bochten werden op volle snelheid genomen. Een zevental lukte het om op een gegeven moment afstand te nemen. Ze werden niet meer teruggehaald. In het peloton dat gedurende de race steeds verder uitdunde zaten Vincent en Danny er goed bij. Het gemiddelde was wel iets gezakt, kwam mede door de aantrekkende wind en dat bij de meeste renners het beste er wel vanaf was, naar 38 gemiddeld. De sprint tussen de koplopers was op het scherpst van de snede. Wie drukte als eerste zijn wiel over de streep? De heren wisten het zelf ook niet zeker, de jury evenmin. Vandaar: ex aequo. Jordy Beuker en Roderik Egberink een gedeelde eerste plek.

Het was een geslaagde en zware eerste wedstrijd. Wij hopen volgende week weer iedereen aan de start te zien. Ben je nieuwsgierig geworden, je kan altijd meerijden als je over een degelijke racefiets en helm beschikt.  Zie de website voor de voorwaarden:  http://gwcdeadelaar.nl/zac-reglement/

Nieuwe fietsen bezorgd door heel Nederland ✓              GRATIS verzending boven de €50 m.u.v. fietsen ✓

De waardering van www.vanderlindealmere.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.2/10 gebaseerd op 182 reviews.