Mtb / race clinic | vanderlindealmere.nl

Mtb / race clinic

WIJ HELPEN JOU VERDER OP WEG!

Ben je pas geleden gestart of wil je net gaan beginnen met racefietsen of mountainbiken? Dan zit je waarschijnlijk vol vragen en heb je wellicht geen idee hoe je het best kunt schakelen of hoe je die ene heuvel overwint. Geen paniek, wij helpen je graag op weg! 

trainingen

In 4 weken leer je bij ons de basisvaardigheden van het mountainbiken of racefietsen. Heb je moeite met balans, bochten, steile afdalingen of obstakels in! Fiets je al langer? Geen probleem! 

Als startende racefietser of mountainbiker zit je waarschijnlijk vol met vragen. Waar let ik op als ik een fiets koop? Waar moet mijn helm aan voldoen? Hoe voorkom ik blessures? Wat neem ik mee tijdens het fietsen? Antwoorden op deze en veel andere vragen worden beantwoord.

Deze clinic is geschikt voor startende wielrenners of mountainbikers vanaf 15 jaar.

Na de laatste training kun je een mountainbiketocht van 25km of een tocht op de weg van 50km rijden. Twijfel je of deze clinic iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. 


Verslag Start2Bike 

Zaterdag 5 november stonden er 25 enthousiastelingen klaar met hun mountainbike bij onze winkel. Na een kort introductie praatje, ging de groep op pad onder begeleiding van Tjardo en Ryan. Onder typische herfstachtige omstandigheden werd er koers gezet naar het Kromslootpark. Het was voor de deelnemers gelijk modder happen, waardoor het voor sommige gelijk erg zwaar was. In het park liggen ook wat heuvels waar mooi geoefend kon worden op het klimmen en dalen op onverhard terrein. Tegen de middag was iedereen weer terug bij de winkel waar nog snel even werd nagepraat.

De week erop ging het via Pampushout naar het Almeerderstrand, waar wat balans oefeningen op het programma stonden. Waaronder het oppakken van een bidon van de grond tijdens het fietsen. Dat was voor sommige best moeilijk maar ze lieten zich niet uit het veld slaan. Uiteindelijk is het iedereen toch gelukt om de bidon te pakken. Het rijden op het strand vraagt om een andere techniek dan het rijden door de bossen of blubber. Er werd daarom nog een stuk over het strand gereden alvorens er weer koers richting de winkel werd gezet.

Op 19 november waren de weergoden ons weer niet gunstig gestemd, onder regenachtige omstandigheden werd er een mooie tocht door de Almeerse bossen gereden. De aandacht ging deze les uit naar het nemen van hindernissen. Dat zorgde wel voor een aantal val partijen, maar iedereen bleef vol enthousiasme meedoen tot dat iedereen zonder vallen de hindernissen kon nemen.

De laatste cursus dag werd op het parcours van Lage Vuursche gehouden. Dat is een mooi uitdagend parcours van 11km waar iedereen zijn skills kon gebruiken die geleerd waren tijdens de eerdere cursus dagen. De ronde werd eerst als groep verkend met wat uitleg over hoe bepaalde obstakels het best genomen konden worden. Daarna mocht iedereen een ronde voor zich gaan rijden. Sommige hadden het tempo er goed inzitten, en andere deden het iets rustiger aan. 
Na afloop zijn wij nog even met zijn allen op de foto geweest en na wat nagepraat te hebben ging iedereen weer voldaan richting huis. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van deze afsluitende dag en willen iedereen bedanken voor zijn deelname en inzet.


De waardering van www.vanderlindealmere.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.2/10 gebaseerd op 116 reviews.